Res klimatsmart till Tyskland!

Vill du resa till Tyskland, men vill samtidigt kunna värna om miljön? Då Tyskland är ett land nära Sverige finns det andra, mer klimatsmarta sätt att resa på som inte alls behöver ta lång tid. Genom att resa med tåg eller färja kommer du fram snabbt, enkelt och framförallt med ett gott samvete. Res klimatsmart till Tyskland!

Vad kan du göra i Tyskland?

Tyskland har på senare år, tillsammans med Frankrike och Ungern legat i framkant för de turister som vill resa till kulturhistoriska platser. Idag finns det en mängd olika resmål i Tyskland som lockar svenskar där Oktoberfesten, och slottet i Neuschwanstien i Bayern bara är några av dem. Tyskland är dessutom ett land som har mycket att erbjuda året om. Landet har några av världens mest uppskattade julmarknader som lockar en otrolig mängd turister varje jul.  

En annan attraktion i landet som får många barnfamiljer att resa till Tyskland är nöjesparken Europa Park i Rust. Denna otroliga nöjespark har åkattraktioner för både stora och små och är den mest välbesökta nöjesparken i hela Europa efter Disneyland i Paris.

Många som reser till Tyskland vill även resa runt mellan olika städer och platser då det finns så mycket att uppleva. Har du möjlighet bör du därför kombinera ett flertal tyska städer under din resa för att kunna uppleva de olika delarnas sevärdheter, mat och kultur. 

Res klimatsmart

Tyskland är ett land som ligger så nära Sverige att det finns andra, mer miljövänliga sätt att ta sig över istället för att resa med flyg. Ett vanligt sätt att resa till Tyskland är att bila ned, via Danmark och på samma gång uppleva både Danmark och Tyskland bilvägen.

Detta kan dock vara ansträngande om ni är en familj med mycket små barn, eller om det endast är en som kan köra bilen ned. Förutom att bila ned finns det andra smidiga sätt att ta sig till Tyskland på med ett gott samvete.

Färja till Tyskland

Havsvägen är ett smidigt och smart sätt att resa till Tyskland på som även är roligt. Till skillnad mot att bila ned, kan en upplevelse med färja vara ett skönt och avkopplande sätt att komma fram till Tyskland på.

Det finns ett flertal olika färjor till Tyskland och färjelinjer med avgångar flera gånger i veckan att välja mellan, för att hitta en passande rutt för dig. Några populära linjer mellan Sverige och Tyskland är Trelleborg-Rostock, Göteborg-Kiel och Nynäshamn-Rostock. Vilken rutt du bör välja beror självklart på vart i Sverige du bor och vad som blir lättast, samt vilken destination i Tyskland ni tänkt resa till.

Med färja till Tyskland kan ni både ta er över med båten med eller utan bil och därför koppla av tiden ni spenderaar på färjan. Genom att ta en färja till Tyskland kommer ni fram snabbt, enkelt och dessutom miljövänligt.

Res med tåg

Förutom bil och färja kan du även ta dig till Tyskland med tåg. För att åka kortast rutt är det en fördel om du reser från södra Sverige, exempelvis Malmö till Hamburg eller Berlin via Danmark.

Om du däremot tänkt resa till Tyskland, närmare bestämt Hamburg från Stockholm får du räkna med en resväg på cirka 10 timmar med tåg. Vill du sedan resa vidare ut i landet är tåg ett av de bekvämaste och smartaste sätten att resa runt i landet på, då Tyskland har ett av de bäst utbyggda järnvägsnäten i hela Europa.