Hur man hittar en bra målare

Om du behöver inreda ditt hem eller bara måla om något utav rummen, måste du hitta en pålitlig professionell målare eller ett företag som erbjuder målartjänster. Att titta slumpmässigt på nätet är inte den bästa idén. Även om du kontaktar en professionell målare, och inte kan avgöra hur pålitlig denna är, kommer du antagligen inte få de förväntade resultaten du är ute efter.

En del av de ”företag” som du kommer hitta, är i själva verket ett gäng två eller tre ”vänner” som arbetat tillsammans på något annat företag tidigare. Det ska dock sägas att det inte på någt sätt är fel att välja denna typ av målare. Men om respektive bolag du kontaktar inte har licens, eller en kundportfölj, är det en bra idé att undvika dessa bolag eller personer.

Även om du underteckna ett kontrakt är det tyvärr i vissa fall svårt att undvika slarviga arbetare. Du kanske tror att det finns många företag av detta slag som är villiga att erbjuda dig tjänster. Men om du börja ringa, kommer du att upptäcka att de flesta av dessa företag inte erbjuder tillförlitliga tjänster, eller att de är för dyra.

Jämför först och boka sedan tid

Rekommendationer är fortfarande det bästa sättet att hitta målare. Fråga dina grannar, kollegor och vänner om de vet någon. Det finns även specialiserade kataloger och är också ett bra sätt att hitta målare. En målare som tar hand om sin image, även online, kan man oftast lita på. Om du inte kan hitta någon där, kan du prova de specialiserade lokala tidningarna.

Fråga om referenser från tidigare kunder

Be om en offert. Innan de undertecknar ett kontrakt, och jämför offerter som erbjuds av specialiserade företag, för att vara säker på att du hittat exakt vad du behöver. Målaren måste ge dig separata priser, och en plan. Om målaren inte har tillräckligt med tid att uppskatta kostnaderna, kommer han förmodligen inte har tid att arbeta för dig. Om du äger ett företag och du behöver en målningsjobb, fråga om fakturering och betalningsvillkor. Du anar inte hur många målare som ”glömmer” att utfärda en faktura.

Prata även om transport. Vissa målare skulle ge dig en offert när du pratar med dem på telefon, men när de kommer till din plats, skulle de också be om en avgift för transport. Se till att ange i avtalet om du måste betala för transport eller inte.

Transport innebär också ofta körning till och från butiker. Under ett målningsjobb, kan målarna upptäcka att de behöver något, och en del av dem ber dig att köra dem till butiken, om du vill ha jobbet ”gjort snabbare”. Yrkesmålare vet allt från början, så när de anländer, har de alltid med sig alla verktyg, penslar med mera.

Kontrollera även med målaren angående uppskattningen av hela arbetet. Vanligtvis är de material som anges separat från utfört arbete. Detta för att du ska få en förståelse för material de ska använda, och deras priser. Om du tror att vissa produkter kan köpas billigare, be målarna att köpa material från respektive plats. Vissa målare tar vanligtvis material från deras eget lager, och sätter ett dyrt pris, men du kan ofta be dem att justera priserna enligt det genomsnittliga priset på marknaden.

Lämna en kommentar