Gift vid första ögonkastet 2024

Den tionde säsongen av ’Gift vid första ögonkastet’ har premiär den 8 april 2024 på SVT och SVT Play. Denna säsong markerar ett decennium av att matcha par som möts för första gången vid altaret. Åtta nya deltagare har valts ut av ett expertpanel bestående av psykologer och terapeuter, inklusive en ny medlem, psykologen Hana Jamali. Programmet följer deltagarna genom deras äktenskapsresa, från bröllopet till smekmånaden och vidare till att flytta ihop och träffa varandras vänner. Efter varje avsnitt sänds ’Gift vid första ögonkastet – Eftersnack,’ där programledaren Helle Schunnesson diskuterar händelserna med deltagare, experter och gäster. Denna säsong av Gift vid första ögonkastet 2024 lovar att ge en djupare inblick i deltagarnas resa och utmaningar.

Deltagarna i gift vid första ögonkastet 2024

Årets säsong av ’Gift vid första ögonkastet’ introducerar åtta nya deltagare. Anastasia, 27, är kommunikatör från Borås som drömmer om att hitta en snäll och nördig man. Christoffer, 30, är projektledare från Göteborg som längtar efter en tjej att ha meningsfulla samtal med. Emmy, 26, är medieentreprenör från Kalmar som hoppas att hennes magkänsla ska leda henne rätt. Jimmi, 33, är enhetschef från Malmö som är redo att ta risker i kärlek. Linnea, 27, är marknadsansvarig från Bromma som drömmer om en relation där båda parter ger sitt allt. Mattias, 27, är koordinator från Täby som vill hitta en mystisk och söt tjej. Rosanna, 32, är produktägare från Malmö som drömmer om en bästa vän som är unik på alla sätt. Torsten, 27, är systemutvecklare från Uppsala som längtar efter någon att gå på långa vandringar med.

Expertpanelen

Expertpanelen för ’Gift vid första ögonkastet 2024’ består av fyra medlemmar. Psykoterapeuterna Maria Farm och Karl Norwald återvänder, tillsammans med psykologen Fredric Bohm. En ny medlem, psykologen Hana Jamali, ansluter sig till teamet. Dessa experter har noggrant matchat deltagarna baserat på deras personligheter, värderingar och förväntningar på kärlek och relationer. Deras roll är att guida paren genom deras äktenskapsresa och erbjuda stöd och råd när utmaningar uppstår.

Programformat och sändningstider

Den nya säsongen av ’Gift vid första ögonkastet’ har premiär den 8 april 2024 och sänds varje måndag på SVT och SVT Play. Varje avsnitt följs av ’Gift vid första ögonkastet – Eftersnack’ klockan 20:50, där programledaren Helle Schunnesson diskuterar händelserna med deltagare, experter och gäster. Programmet följer deltagarna genom deras äktenskapsresa, från bröllopet till smekmånaden och vidare till att flytta ihop och träffa varandras vänner.

Hur har det gått för paren i gift vid första ögonkastet?

Under de senaste tio åren har ’Gift vid första ögonkastet’ lyckats matcha flera par som fortfarande är gifta idag. Denna säsong kommer att avslöja hur de nya paren navigerar sina relationer och vilka utmaningar de möter. Programmet har också en speciell återträffsepisod planerad för att fira sitt tioårsjubileum, där tidigare deltagare kommer att återvända för att dela sina erfarenheter och delta i en förnyelseceremoni.

De tidigare säsongerna har visat att relationerna kan vara både intensiva och utmanande. Några par har funnit varaktig kärlek, medan andra har valt att gå skilda vägar. Återträffsepisoden erbjuder en unik chans att få insikt i hur det har gått för paren i ’Gift vid första ögonkastet’. Det blir en rörande stund när tidigare deltagare reflekterar över sina äktenskap och delar med sig av sina resor.

Årets deltagare står inför samma osäkerheter och förhoppningar. Kommer deras relationer att blomstra, eller kommer de att möta hinder som är svåra att övervinna? Expertpanelen, med sin samlade erfarenhet, kommer att vara där för att stödja dem genom processen. Deras insikter och råd kan vara avgörande för hur de nya paren hanterar sina utmaningar.

Med återträffsepisoden och förnyelseceremonin blir det även ett tillfälle att fira de framgångar som programmet har haft under dessa tio år. Det är en påminnelse om att kärlek kan hittas på de mest oväntade platserna, och att resan ibland är lika viktig som målet.

En ny era för gift vid första ögonkastet

Gift vid första ögonkastet 2024 markerar ett decennium av att föra samman par på ett unikt sätt. Årets deltagare—från Anastasia till Torsten—står inför en resa fylld av förväntningar och utmaningar. Expertpanelen, med sin djupa kunskap, kommer att guida dem genom varje steg.

Efter varje avsnitt får vi en djupare inblick i deltagarnas upplevelser genom ’Gift vid första ögonkastet – Eftersnack’. Här diskuteras allt från första mötet till hur det går för paren i gift vid första ögonkastet. Återträffsepisoden blir en höjdpunkt, där tidigare deltagare delar sina erfarenheter och firar programmets framgångar.

Med premiär den 8 april 2024 på SVT och SVT Play, lovar denna säsong att fortsätta utforska kärlekens komplexitet och möjligheter. Gift vid första ögonkastet har blivit en institution, och årets säsong är inget undantag—det är en ny början för både deltagare och tittare.

Lämna en kommentar