Barns cykeläventyr – att välja rätt storlek och modell

Upptäck de perfekta cyklarna för små äventyrare – välja rätt storlek och modell för ditt barns cykeläventyr.

Bekväma och säkra barncyklar

Introducera gärna ditt barn till cykling från tidig ålder. Det är en givande och hälsosam aktivitet. Säkra och bekväma barncyklar hittar du här! Vid två års ålder kan en balanscykel vara det perfekta första steget innan man övergår till en vanlig cykel med stödhjul. Detta hjälper barnet att utveckla balans och koordination tidigt.

Det finns ett stort utbud av barncyklar på marknaden och det är viktigt att ta hänsyn till både ålder och höjd när du ska göra ditt val. Barn behöver komfort för att kunna fokusera på sin hållning och balans när de börjar cykla. Det är därför klokt att undvika att köpa barncyklar som är för stora, även om barnet kommer att växa in i dem. Pojk- och flickcyklar på 24 tum och uppåt anses vara juniorcyklar, medan vuxencyklar mäts utifrån storleken på ramen. Vanligtvis övergår barn till cyklar med storlek baserad på ramen när de är cirka 12 år gamla eller minst 140 cm långa.

Rätt storlek

För att underlätta valprocessen finns det en praktisk tabell som kan vägleda vid val av rätt storlek på barncykeln:

– 85 cm till 1 m: Barncykel på 10 tum

– 90 cm till 105 cm: Barncykel på 12 tum

– 95 cm till 105 cm: Barncykel på 14 tum

– 105 cm till 115 cm: Barncykel på 16 tum

– 105 cm till 115 cm: Barncykel på 18 tum

– 115 cm till 125 cm: Barncykel på 20 tum

– 125 cm till 140 cm: Barncykel på 24 tum

– 140 cm och över: Barncykel på 26 tum

Dessa storleksrekommendationer hjälper till att säkerställa att cykeln passar barnets längd och ger en bekväm och säker cykelupplevelse. Att välja rätt storlek på barncykeln är avgörande för barnets säkerhet och komfort när de lär sig cykla och utforskar världen på två hjul.

Bildkälla: www.pexels.com

Lämna en kommentar