Airbnb avslöjar de hetaste nya resmålen 2023

Nyligen släppte Airbnb sina resultat om var resenärer har varit år 2022 och vart de planerar att åka år 2023. Vid en tid på året när det blir kallare och mörkare i mycket av USA, så letade Airbnb-resenärer efter platser som är varmare, soligare och blötare.

Enligt Airbnb har resenärer under år 2022 främst varit intresserade av att hitta boenden med närhet till vatten och att fly från kylan. De mest populära kategorierna för Airbnb-boenden var Pool, Strand, Strandnära, Surfplats, Sjöhus och Skidorter. Även kategorin Ikonisk stad var mycket populär. Företaget har också skapat nya kategorier för att hjälpa resenärer att hitta unika egendomar, såsom Toppen av världen, Trendande, Anpassade för rullstolsåkning, Lek och Hanoks.

Enligt Airbnb ökade antalet längre vistelser i amerikanska fastigheter för utländska resenärer under 2022 – många av dem kom från London, Toronto, Paris, Seoul och Mexico City. Och när de kommer har de stannat länge. Under den sista delen av året har den snabbast växande reslängden för utländska resenärer varit vistelser på 28 nätter eller längre.

Vart ska vi ta vägen härnäst?

Och nu till de spirande Airbnb-trenderna för 2023. Företaget har sammanställt en lista över sina främsta internationella resmål för det kommande året. I likhet med inrikesvistelser är värme och vatten återigen högt prioriterade bland resenärerna. Här är en topp tio nedräkning av de platser som folk planerar att åka till enligt Airbnb.

10. Salvador, Brasilien

Salvador är ett centrum för afro-brasiliansk kultur och huvudstad i delstaten Bahia. Staden är Brasiliens ursprungliga huvudstad och är känd för sin kultur, sina festivaler, sin musik och sin arkitektur.

9. Perth, Australien

Perth är huvudstad i delstaten Western Australia och ligger vid Swan River och gränsar till Indiska oceanen. Det är en av de mest avlägsna städerna i världen, men också en av de soligaste.

8. Porto Seguro, Brasilien

Porto Seguro kan översättas till engelska som Safe Harbor (säker hamn) och det var här som portugisiska sjömän först anlände till Brasilien. Staden har mer än 50 mil stränder och är också hemvist för den barkantade Passarela do Álcool.

7. Florianópolis, Brasilien

Om du är ute efter sol, hav och vatten kan Florianópolis vara ett perfekt resmål. Staden ligger huvudsakligen på ön Santa Catarina och har 60 stränder.

6. Queenstown, Nya Zeeland

Queenstown ligger vid stranden av sjön Wakatipu och är omgiven av Sydöns södra alper. Staden är ett centrum för äventyrssporter som skidåkning, bungyjumpning och jetbåtar.

5. Bangkok, Thailand

Thailands huvudstad Bangkok är hem för mer än 11 miljoner människor. Tillsammans med tempel och palats är den här livliga staden full av köpcentrum, matstånd och museer.

4. Auckland, Nya Zeeland

Nya Zeelands största stad är fortfarande mycket kopplad till naturen. Tillsammans med de omgivande regnskogarna och bergskedjorna är Auckland hemvist för omkring 50 vilande vulkaner.

3. Melbourne, Australien

Melbourne, som ligger där Yarra River möter Port Phillip Bay, rankas rutinmässigt som en av världens mest ”beboeliga” städer. Staden är Victorias delstatshuvudstad och är känd för sin livemusik och sina museer.

2. Sydney, Australien

Sydney är den största staden i Australien med en befolkning på över fyra miljoner invånare. Här finns också det ikoniska operahuset Sydney Opera House och ett hopp, hopp, hopp och dyk från den världsberömda Bondi Beach.

1. Málaga, Spanien

Málaga är en av världens äldsta städer och grundades av fenicierna för cirka 3 000 år sedan. Staden ligger vid Medelhavet och är känd för sin kultur, sin mat och sina fantastiska stränder.

Lämna en kommentar